Blog
logo-pianotaal2@2x

Ontmoetingen en gebeurtenissen op mijn werk

blog-magie-van-de-snaar

De Magie van de Snaar

Als de pianist een toets aanslaat en een snaar in beweging brengt komt een instrument tot leven. Zodra de hamerkop tegen de snaar slaat word alles in beweging gebracht. De kam, de zangbodem, daarna de lucht en uiteindelijk ons gehoor en ons gevoel.

blog-taakstraf

De Taakstraf

“Elk mens heeft zijn eigen stem of toonkleur net als een piano. Ontmoetingen met mensen zijn voor mij altijd een drijvende kracht achter mijn inspiratie en zoektocht naar iets wat verborgen is achter de façade van ons dagelijks leven.”

blog-katpiano-drie-zussen

De piano van de Drie Zussen

De brug ging net open en ik minderde vaart. Ik liet mijn bus freewheelen totdat ik moest aansluiten in de rij. De zon scheen de cabine in. Rechts van me zag ik langzaam de schepen in beweging komen. Het was een stralende dag, ik wilde net gaan opbellen om te zeggen dat ik wat later zou gaan arriveren vanwege de open brug toen mijn telefoon begon te rinkelen.

blog-stembeurt-militaire-academie

Stembeurt op de militaire academie

Nadat ik gestopt was voor de slagboom van de kazerne en mij had gelegitimeerd, mocht ik het terrein oprijden. Bij de receptie was men kennelijk goed op de hoogte van mijn komst. Ik werd verwacht en er was een bevel uitgegaan dat het stil moest zijn tijdens het stemmen van de vleugel van de generaal zijn dochter.

blog-f3-gierende-rinkel

F3# en de gierende rinkel

Ik wilde net mijn stemsleutel van de laatste stempen afnemen of de uitvoerende pianist
stond al naast me. Hij duwde me bijna opzij om plaats te nemen op de pianobank. “Slecht!”, zei hij, terwijl hij de F3# aansloeg en verwijtend keek. “Nee, goed!”, zei ik.

blog-russische-high-heels

Een Russische zangeres op high heels

Het was een gedoe van nerveuze organisatoren die in en uit liepen. Ik had op het laatste moment de vleugel moeten komen stemmen. Ze kwam laat, erg laat de zaal binnen. Toch niet ongebruikelijk voor vedettes. Maar daar was ze.

blog-mechaniek-zuster

Het mechaniek van mijn zuster

De dag was om en ik wilde net het licht uitdoen, toen mijn oog op de werkbank viel waarop het mechaniek van mijn zusters vleugel stond. Haar Steinway was aan een grondige revisie toe. Verstild in het diffuse licht stond ik oog in oog met haar mechaniek.

Van Wijk Pianotechniek

Heerbaan 222,
4817 NL, Breda

info@vanwijkpianotechniek.nl
06 50 92 45 45

Uit mijn atelier

Schimmel, Yamaha, Samick, Atlas, Fazer, Knight.

Bekijk het actuele aanbod

© 2018 Van Wijk Pianotechniek | Algemene voorwaarden

KvK: 51784513