Reparatie & Restauratie

Piano’s reizen vaak mee van generatie op generatie. Net als de familie wordt de piano ook geleefd. Soms belandt een instrument tijdelijk in een ongunstige omgeving of wordt het door slijtage amper bespeeld. De mooie verhalen die achter de piano of vleugel schuilen komen hierdoor soms tot een eind. Heeft u een instrument dat u graag in ere wilt herstellen?

pianoreparatie

Transparant en duurzaam vakmanschap

Of het nu gaat om een herbesnaring of het plaatsen van een nieuwe zangbodem, alle reparaties en restauraties worden met zorg en toewijding volbracht. Daarbij zorg ik ervoor dat de eigenheid van de piano in stand blijft. Ik doe geen zwaar freeswerk en gebruik geen blekende of etsende vloeistoffen. 

Verder werk ik uitsluitend met Duitse kwaliteitsmaterialen, zoals Renner-hamerkoppen en bassnaren van Kooy of Hellerbass. Alles is degelijk handwerk.


Ik werk altijd aan één piano tegelijk tot het af is. Niets wordt uitbesteed of naar Polen gebracht. De voortgang van uw piano wordt dagelijks gefotografeerd en per e-mail aan u verzonden. Ook bent u altijd welkom om in het atelier naar uw piano te komen kijken.

Kwaliteitswaarborg

Gegarandeerd topkwaliteit reparatie

Transport

De meeste reparaties kunnen op locatie worden gedaan. Als het niet anders kan wordt uw piano in het atelier gerepareerd. U krijgt gratis een piano te leen.

Kosten

Graag maak ik voor u een offerte op. Ik ben uiterst flexibel en denk met u mee om uw piano of vleugel weer in topconditie te maken. Net zoals bij het stemmen van uw piano, zijn mijn prijzen transparant en betaalbaar. Bovendien krijgt u op alle diensten minimaal 2 jaar garantie

 

“Ik werk volgens een eigen concept: een doeltreffend atelier met een optimale uitrusting. Geen showroom of rode loper. Door lage overheadkosten en alles in eigen hand te houden garandeer ik topkwaliteit tegen een betaalbare prijs.”

 

 
Neem contact op

Extra service voor uw piano

Piano Life Saver

Piano’s hebben er vaak last van: loszittende stempennen, gescheurde zangbodems en vastlopende toetsen. Dit zijn allemaal voorbeelden van wat een te lage of te hoge luchtvochtigheid kan veroorzaken. Vooral ruimtes met vloer- of heteluchtverwarming zijn vaak te droog voor een piano, met loslatende lijmverbindingen tot gevolg.

Wat kost een Piano Life Saver?

Bij reparaties en restauraties bied ik de mogelijkheid de Piano Life Saver te installeren in uw piano. Dit systeem van Dampp-Chaser houdt de luchtvochtigheid constant en zorgt er dus voor dat uw piano minder snel ontstemd raakt. Een Piano Life Saver is beschikbaar vanaf €630 inclusief montage.

Neem contact op

Adres
Heerbaan 222
4817 NL Breda
Telefoon
0650924545

Adres:
Heerbaan 222,
4817 NL, Breda

Telefoon:
0650924545

Mail:
info@vanwijkpianotechniek.nl

Neem contact op