Een piano is een akoestisch instrument en is onderhevig aan weersomstandigheden zoals luchtvochtigheid en temperatuur. Op den duur zult u merken dat uw instrument een beetje vals begint te klinken.Vaak groeit u er ongemerkt in mee.Maar een goed gestemd instrument voelt aan als schone lakens op uw bed.

Waarom stemmen?

Regelmatig krijg ik de vraag: "Is dat nou zo belangrijk dat stemmen? Onze kinderen zijn nog maar beginnelingen." Ja, een juist gestemd instrument is heel belangrijk. Niet alleen mag het niet vals klinken, maar ook de toonhoogte moet correct zijn. Vooral kinderen trainen hun gehoor met hun piano en de juiste toonhoogte is essentieel voor hun muzikale ontwikkeling. Dat wordt vaak onderschat.

Een piano moet ook prettig spelen, niet te zwaar maar ook niet te licht. De pianist moet er door bekoord raken en uitgedaagd worden. Als je moet leren koken met een pan die constant aanbakt is de lol er ook gauw af.

piano-vleugel-stemmen

Een goed gestemde piano is net als schone lakens op uw bed

Het stemmen duurt ongeveer een à anderhalf uur afhankelijk van de conditie van de piano. Ik stem altijd uw gehele instrument dus niet “bijstemmen”. Dat zijn ongeveer 230 snaren zuiver en op de juiste toonhoogte. Als ik voor het eerst bij u kom geef ik uitleg en advies over de staat van uw instrument. Kleine reparaties doe ik als service bij een stembeurt.

“Een juist gestemde piano brengt u en uw omgeving weer in vervoering en daagt u uit.”

Ton van Wijk

beoordeling-klantenvertellen

★★★★★

20 beoordelingen

Klantenvertellen
vanwijk-beoordeling-google

★★★★★

Google

Wat kost een stembeurt?

De standaardprijs van een stembeurt is €79,50 inclusief BTW. Binnen een straal van 15km om Breda betaalt u geen voorrijkosten. Neem contact op voor een afspraak.

Stembeurt

€79,50

inclusief BTW.

Aanbieding

Onderhoudsbeurt + stembeurt

Reinigen, weerstand opheffen en kleine reparaties

€145,-

inclusief BTW.

Reacties van klanten

Bron: Klantenvertellen