Piano’s hebben er vaak last van: loszittende stempennen, gescheurde zangbodems en vastlopende toetsen. Dit zijn allemaal voorbeelden van wat een te lage of te hoge luchtvochtigheid kan veroorzaken. Vooral ruimtes met vloer- of heteluchtverwarming zijn vaak te droog voor een piano.

Wat zijn de gevolgen van slechte luchtvochtigheid?

De gevolgen laten zich raden mechanieken die lawaai gaan maken door loslopende onderdelen tot hele lijmverbindingen die los kunnen laten in uw instrument. Ook de stabiliteit van de toon en toonhoogte komt in het geding als de luchtvochtigheid en temperatuur niet juist is, de piano ontstemd te snel.

De Piano Life Saver

De Life Saver van Dampp-Chaser kan hier mogelijk een oplossing bieden. Het is op dit moment de beste en meest geavanceerde oplossing die er voor handen is. Een Piano Life Saver is beschikbaar in verschillende maten voor piano's en vleugels. Het plaatsen van het klimaatbeheersingssysteem kan zowel in mijn atelier als op locatie. Neem contact op voor advies.

logo-dampp-chaser@2x

Geregistreerd Officieel Dealer

Ton van Wijk Officieel geregistreerd field expert stabilization of humidity in pianos

piano-life-saver-vleugel-systeem
piano-life-saver-piano-systeem

Lees meer over de Piano Life Saver op de website van Dampp-Chaser

Kosten

Neem even contact op voor een actuele prijsindicatie.

Prijzen zijn altijd inclusief BTW, montage en voorrijkosten. Bij een restauratie krijgt u extra korting op het installeren van een Piano Life Saver.

Alle systemen hebben een garantie van 5 jaar.

Voor meer informatie over offertes en garantie, lees de voorwaarden